Time: 0.0002 Seconds\n

Tallari

Louhisali, Espoon kulttuurikeskus

Tallari
Kohteen nimi: Tallari
Osoite: Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
Tapahtuma-aika:
20.03.2025 - 20.03.2025

Katso kartta isompana

Esittely:

Pelimannimusiikin kehdosta Kaustiselta käsin kansanmusiikkiyhtye Tallari on pitänyt ylä kohta jo neljän vuosikymmenen ajan suomalaisen juurimusiikin liekkiä sytyttäen arkistojen aarteet eloon ja luoden uutta. Tämän hetken Tallarissa soittavat tunnetuimpiin suomalaisiin kansana muusikoihin lukeutuvat Arto Järvelä, Esko Järvelä, Katri Haukilahti ja Sampo Korva.

Uusi levy Pelimannitalolla julkaistiin kesällä 2024, ja se vie jälleen virtuoottisen viulupelimannismin maailmaan. Samalla Tallarin uusi kokoonpano juhlii viisivuotissynttäreitään uuden levyn muodossa!

Tähänastinen taival on sisältänyt satoja keikkoja konserttisaleissa, festivaaleilla ja klubeilla mutta yhtä lailla kouluissa ja palvelutaloissa, joissa elävää musiikkia ja kansanmusiikkia on nykyisin aivan liian harvoin tarjolla.

Kaiken tämän ohessa yhtye on myös valmistanut uutta ohjelmistoa, jota on vuoden 2021 Luontua-levyn jälkeen kertynyt pitkälti toistasataa kappaletta. Yhtyeestä löytyy kosolti sävellys- ja sovitustaitoa, mutta erityisen mieluisana ja tärkeänä pidetään vanhan kansansävelmistön esiin nostamista. Tämän levyn materiaali koostuu perinnesävelmistä, joita on kerätty eri puolilta Suomea sukeltamalla arkistojen ja vanhojen nuottikokoelmien syövereihin.

Uusi Tallari jatkaa edeltäjiensä perintöä kunnioittaen ja herättäen henkiin vanhan pelimannitanssitunnelman riemukkaalla ja rikkaalla näkemyksellään

* Tapahtumaan on myynnissä peruslipun lisäksi alennuslippu. Alennuslipun ostajan tulee varautua esittämään alennukseen oikeuttava todistus lipuntarkastuksen yhteydessä.

Muokattu: 18.10.2024