Time: 0.0010 Seconds\n

Kahden teoksen ilta: FM Unohdetut & Stay Connected

Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas

Kahden teoksen ilta: FM Unohdetut & Stay Connected
Kohteen nimi: Kahden teoksen ilta: FM Unohdetut & Stay Connected
Osoite: Tallberginkatu 1 A (2 krs.), 00180 Helsinki
Tapahtuma-aika:
17.12.2024 - 17.12.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Kahden teoksen ilta: FM Unohdetut & Stay Connected

FM Unohdetut -teos on syntynyt osana samannimistä hanketta, joka sai alkunsa vuonna 2020 tanssitaiteilija Elina Lindforsin kiinnostuttua yksinäisyydestä ilmiönä. Jokaisessa esityksessä lavalle nousee myös vieraileva nuorten esiintyjäryhmä. Illan esityksen yhteydessä nähdään Turku Youth Companyn teos TAITE.

Esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille. Aikuinen voi halutessaan tuoda mukanaan 7–12-vuotiaan lapsen omalla vastuullaan.

Kesto: n. 1,5 h väliajalla

Saattaja/avustaja pääsee samalla lipulla. Katsomon edessä on pyörätuolipaikkoja (2 kpl). Tiloissa ei ole käytettävissä induktiosilmukkaa.

FM Unohdetut
Elina Lindforsin ja työryhmän uusi teos FM Unohdetut käsittelee yksinäisyyttä tanssiteatterin keinoin. Teos herättää kysymään, mitä yksinäisyys merkitsee kilpailukapitalistisessa yhteiskunnassa, jossa ihminen nähdään täysin autonomisena toimijana ­– kokoelmana henkilökohtaisia resursseja ja potentiaaleja.

FM Unohdetut tarkastelee perimmäistä kohdatuksi tulemisen tarvetta ja pohtii, miten jatkuva algoritmiavusteisen dopamiinin hakeminen vaikuttaa sosiaaliseen läsnäoloomme. Teos tuo näyttämölle valojen ja varjojen maailman, jossa tanssijan liike kietoutuu osaksi erikoisten radio-ohjelmien kudelmaa.

Stay Connected

Stay Connected on ruumiillis-liikkeellinen kudelma, jossa yhteisöllisyys, hupsuus, leikki, välisyys ja yhteys ovat keskiössä. Liikkeellinen maasto sisältää arkisia tekoja sekä eleitä, yhteisen mielikuvitusmaailman ruumiillistamista, nykytanssin liikepraktiikkaa ja kontaktityöskentelyä.

Lisätiedot: www.fmunohdetut.com

Muokattu: 16.10.2024