Time: 0.0012 Seconds\n

Égalité - Equality

Kulttuurikeskus CAISA

Égalité - Equality
Kohteen nimi: Égalité - Equality
Osoite: Kaikukatu 4, Leipätehdas, 00530 Helsinki
Tapahtuma-aika:
29.11.2024 - 30.11.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Égalité – Tasa-arvo teoksessa Nawar vie meidät tavallisuudesta poikkeavaan seikkailuun, jonka keskiössä on turvapaikkaa hakeva mies. Teos on kunnianosoitus Michel Seurat’lle ja kaikille maailman poliittisille vangeille (tutkijoille, ajattelijoille, runoilijoille, toimittajille, taiteilijoille...).

Burleskissa seikkailussa vannoutunut pyöräilijä Omar Abu Michel kulkee kuvitteellista Ranskaa ristiin rastiin ja jättää oven avoimeksi kaikille keskusteluille, joita käydään ihannoidun tai jopa unelmoidun lännen ja ruhjotun, unohdetun, joskus tuomitun tai jopa vähätellyn idän välillä....

Näytelmä alkaa prefektuurin virkailijan ja Omar Abu Michelin välisestä järjettömästä kiistasta. Ranskalaisten hallinnollisten menettelyjen sokkeloissa luoviessaan Omar Abu Michel, kuten kuka tahansa turvapaikkaa hakeva, näkee, miten hänen unelmansa, kuvitelmansa ja ihanteensa törmäävät yhteen ranskalaisen institutionaalisen todellisuuden kanssa. Kuvitellun keskustelun keinoin ja rakas Égalité (Tasa-arvo) rinnallaan Omar Abu Michel kertoo tarinaa elämästään, yhteiskunnan pakkokeinoista, särkyneistä ihanteista, perheväkivallasta, sosiaalipolitiikasta, pakotetusta poissaolosta, puutteesta ja kielletyistä asioista maailmassa, joka on tarjolla itsevaltiaan hulluudelle. Uhmakkaalla huumorilla, kekseliäisyydellä ja suurella herkkyydellä kertomus käsittelee epäoikeudenmukaisuutta, jonka läsnäolo ulottuu kaikkialle.

Käsikirjoitus, ohjaus ja näytteleminen: Nawar Bulbul
Valaistus ja tekniikka: Bassou Ouchikh
Käännös, tekstitys, taiteellinen tuotanto: Vanessa Guéno
Kieli: ranska, arabia, tekstitys englanniksi

Muokattu: 08.09.2024