Time: 0.0015 Seconds\n

Tanssivat Timantit: Kohtaamisia

Kulttuurikeskus CAISA

Tanssivat Timantit: Kohtaamisia
Kohteen nimi: Tanssivat Timantit: Kohtaamisia
Osoite: Kaikukatu 4, Leipätehdas, 00530 Helsinki
Tapahtuma-aika:
04.12.2024 - 05.12.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Tanssivat Timantit: Kohtaamisia

Tanssivat Timantit -ryhmän esityksessä koetaan monenlaisia ja eri tuntuisia kehollisia kohtaamisia. 

Leikkisä, koskettava ja heittäytyvä vuorovaikutus muotoutuu esiintyjien keskinäisistä kohtaamisista ja välillä myös esiintyjien ja yleisön välisestä kohtaamisesta. Myös visuaaliset ja äänelliset elementit sekoittuvat esityksessä riehakkaasti ihmiskehoihin.

Teoksen koreografinen ajattelu perustuu elämän ja olemassaolon suhteisuuden kunnioittamiseen. Kaikki ilmenevässä maailmassa kietoutuu yhteen, vaikuttuu toisista, tukeutuu toisiin, kanssaelää ja on suhteissa keskenään.

Kohtaamisia-esitys on valmistettu mentoroimisen ajatusta hyödyntäen. Työtyhmä on työskennellyt sekä ryhmänä että pareittain mahdollistaakseen syvemmän kommunikaation ja yksilöllisen tuen. Työskentelytapaan kuuluu monenlaisten toimintamahdollisuuksien, vuorovaikutustapojen ja tulkintojen rinnakkaisuus ja pyrkimys löytää monenlaisia tapoja kommunikoida, jotta jokainen työryhmän jäsen tulisi kuulluksi ja kaikki ymmärtäisivät toisiaan.

Tanssivat timantit on Kokkolassa toimiva inklusiivisen tanssin ryhmä. Sen on perustanut kokkolalaislähtöinen koreografi Kati Raatikainen (Helsinki) yhdessä kehitysvammaisten tanssijoiden Maria Lahti (Himanka), Jarmo Patana (Kokkola) ja Sanna Tornikoski (Kokkola) kanssa. Kohtaamisia-projekti on jatkoa Kvartetto-teokselle (2019), joka sai ensi-iltansa Kokkolan Talvitanssit-festivaalilla ja joka on vieraillut mm. Tampereen teatterikesässä 2021, Zodiak Uuden tanssin keskuksessa Helsingissä 2021 ja Edinburgh Fringe-festivaalilla Skotlannissa 2022. Menestyksekkään vastaanoton ja mielekkään yhdessä työskentelyn jälkeen ryhmä halusi jatkaa yhteistä matkaa. 

Työryhmä:

Tanssi ja koreografia: Maria Lahti, Jarmo Patana, Sanna Tornikoski, Riina Kalmi, Anders Lillhonga

Koreografinen koonti, ohjaus ja tuotanto: Kati Raatikainen

Visuaalinen suunnittelu: Minttu Nikula

Äänisuunnittelu: Markku Essel

Valosuunnittelu: Olli Kivelä

Kesto: n. 50 min, ei väliaikaa

Muokattu: 18.10.2024