Time: 0.0013 Seconds\n

Kimmo Pohjonen soolo

Punkaharjun kirkko

Kimmo Pohjonen soolo
Kohteen nimi: Kimmo Pohjonen soolo
Osoite: Kirkkotie 10, 58500 Kirkkonummi
Tapahtuma-aika:
01.08.2024 - 01.08.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Kimmo Pohjonen soolo

Kansainvälisesti arvostettu harmonikkataiteilija ja säveltäjä Kimmo Pohjonen juhlistaa 60-vuotisjuhlavuottaan kiertämällä Suomea soolokonserteillaan.

Harmonikkavirtuoosi Kimmo Pohjonen on yksi harvoista artisteista, joka on onnistunut luomaan sävellyksillään ja omaperäisillä projekteillaan täysin oman genren. Pohjosen kysytyin projekti ympäri maailmaa on ollut viimeiset 30 vuotta hänen soolonsa, joka on Pohjosen luovuuden ja löytämisen tärkein laboratorio. Sooloteoksessaan Pohjonen haluaa tuoda haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja änimassoja, sekä kontrolloi syntikoita ja efektejä. Harmonikka tuottaa useita kerroksia melodiaa, harmoniaa ja rytmiikkaa. Kaikki äänen kerrokset syntyvät reaaliaikaisella soittamisella, tässä ja nyt.

”Soolourani keskeisin ajatus on ollut harmonikan soittamisen ja itse soittimeen liittyvien vahvojen stereotypioiden rikkominen. Tämänhetkinen elektroakustinen harmonikkani on mielestäni monipuolisin soitin, mitä osaan kuvitella soittavani. Uuden soittotekniikan avulla soitan useita harmonisia ja rytmisiä kerroksia harmonikalla ja ihmisäänellä samaan aikaan livenä. Oman soundimaailman luominen vaikuttaa yhä voimakkaammin sävellysten monimuotoisuuteen. Harmonikkani ohjaa ääntä ja toimii koneena, joka välittää musiikillisia, poliittisia ja uskonnollisia tanssiinkutsuja.” Pohjonen kertoo.

Muokattu: 01.08.2024