Time: 0.0015 Seconds\n

Tuhkimo -pienoisooppera

Kulttuurikeskus Cruselli

Tuhkimo -pienoisooppera
Kohteen nimi: Tuhkimo -pienoisooppera
Osoite: Kullervontie 11, 23500 Uusikaupunki
Tapahtuma-aika:
11.05.2024 - 11.05.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Gioachino Rossinin Tuhkimosta lyhennetty, 59 min. pituinen suomenkielinen versio koko perheelle. Teokseen on lisätty myös puherepliikkejä, joten se on kaiken ikäiseille sujuvaa ja kepeää seurattavaa. Ohjaus ja sovitus on Anselmi Hirvosen ja esityksen kapellimestarina ja pianistina toimii Laura Kivikoski.

Ohjaus, sovitus ja dialogit: Anselmi Hirvonen
Piano ja musiikinjohto: Laura Kivikoski
Lavastus ja puvut: Hanna Hakkarainen Suomenkieliset laulutekstit: Hannu Heikkilä
Tuhkimo: Suvi Larjamo
Prinssi Ramiro: Matias Haakana
Dandini: Vikke Häkkinen
Don Magnifico: Veli-Pekka Väisänen
Alidoro: Tomi Andersson
Clorinda: Johanna Lesonen
Tisbe: Outi Pekkarinen

Rossinin Tuhkimo on suosittu klassikkoteos, kaikille tuttu satu, jonka koskettava ja opettavainen tarina on kiedottu mitä kauneimpaan ja humoristisimpaan musiikilliseen muotoon. Tämä uudenlainen ja raikas toteutus tarjoaa teoksesta hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan, jossa lopulta voittavat ymmärrys, rakkaus ja anteeksianto. Ohjaus on nykyaikaisen mukaansatempaava, hauska ja täynnä iloisia yllätyksiä sekä sattumuksia.

Toteutuksen näkökulma on ajankohtainen ja tärkeä: erilaisuus, kiusaaminen, syrjintä ja ulkonäkövaatimukset. Näitä aihealueita käsitellään paljon puheteatterin puolella, mutta oopperan ja klassisen musiikin puolella ei paljonkaan. Esityksessä kaikki pääsevät helposti mukaan kokemaan tarinaa yhdessä. Tunti kepeän ja hauskan klassisen oopperamusiikin parissa kuluu lapsilta kuin huomaamatta.

Muokattu: 06.05.2024