Time: 0.0011 Seconds\n

Muistoesinemyymälä Tuohus

Uusi-Valamo

Kohteen nimi: Muistoesinemyymälä Tuohus
Osoite: Valamontie 42, 79850 Heinävesi
Puhelinnro: +358 44 425 9234
WWW:: https://valamo.fi/myymalat/muistoesinemyymala-tuohus
Aukioloajat: Ks. aukioloajat kotisivuilta

Katso kartta isompana

Esittely:

Valamossa voi piipahtaa myös ostoksilla. Tämäkään ei ole nykyajan keksintöä, sillä pyhiinvaeltajat ja muut matkailijat ovat aina halunneet tuoda luostarimatkalta kotiinsa joitain muistoesineitä – rahan puutteessa vaikka kiviä luostarin mailta. Laatokan Valamossakin toimi jo varhain verraten laaja muistoesinemyymälä, jossa myytiin esimerkiksi veljestön tekemiä käsitöitä ja ikoneja.

Valamon kauppa tunnetaan nimellä Tuohus ja se palvelee vieraita päivittäin aamusta iltaan. Pienen myymälän hyllyiltä löytyy kattava valikoima ortodoksiseen elämäntapaan liittyviä tuotteita: käsin maalattuja ikoneita, painokuvaikoneita, lampukoita, rukousnauhoja, postikortteja, kaularistejä ja -ikoneita, Valamossa valmistettuja mehiläisvahatuohuksia, luostariteetä ja paljon muuta. Valikoimassa on myös paljon erilaisia lahja- ja koriste-esineitä, makeisia ja tuomisia – uskontokunnasta riippumatta.

Tuohus on samalla yksi maan parhaiten varustetuista ortodoksisista kirjakaupoista. Valamon luostarin omien julkaisujen lisäksi saatavilla on laaja kirjo ortodoksista uskoa ja sen eri aspekteja käsittelevää kirjallisuutta. Myös ortodoksisesta kirkkomusiikista kiinnostuneet ilahtuvat Tuohuksen laajasta valikoimasta.

Muokattu: 15.06.2023