Time: 0.0014 Seconds\n

EN TRIBUT TILL ELLA FITZGERALD

Kulttuuritalo Martinus

EN TRIBUT TILL ELLA FITZGERALD
Kohteen nimi: EN TRIBUT TILL ELLA FITZGERALD
Osoite: Martinlaaksontie 36, 01620 Vantaa
Tapahtuma-aika:
27.04.2023 - 27.04.2023

Katso kartta isompana

Esittely:

En tribut till Ella Fitzgerald ”The First Lady of Jazz”
med Annika Cleo & Ari Stockås
tors. 27.4 kl. 18-19.30, Kulturhuset Martinus, Mårtensdalsvägen 36

Vi dyker nu in i Ellas värld och låter oss inspireras och utmanas till en egen konserthelhet med jazzstandards som hon gjort odödliga. Vi hoppas ni vill följa med på en svindlande musikalisk resa från det svängigaste till balladernas ballader i ”Walking with Ella”!

Annika Cleo - växte upp med Glenn Miller bigband, Duke Ellington, Svante Thuresson m.fl. När jag började traktera jazz på eget initiativ i tonåren, blev det Billie Holiday, Monica Zetterlund och inte minst Ella Fitzgerald. Ett halvt liv senare och efter många inspirerande och fascinerande jazzupplevelser är det fortfarande Ella som jag om och om igen återkommer till. Hennes time, hennes timbre, hennes värme och otroliga tolkningar.

Sedan jag hösten 2019 började samarbeta med jazzgitarristen Ari Stockås, har jag klivit in i jazzen med hela mitt hjärta igen och tillsammans har vi utvecklat ett alldeles eget sätt att närma oss musiken som bäddar för nya fräscha och lekfulla versioner av befintliga låtar - både jazzstandards, visor och ibland poplåtar.

Näyttelijä ja laulaja Annika Cleo ja jazzkitaristi Ari Stockås heittäytyvät Ella Fitzgeraldin maailmaan ja innoittuvat luomaan oman konsertin Ellan kuolemattomista jazztulkinnoista. Annikan ja Arin En tribut till Ella Fitzgerald vie kuulijat upealle musiikkimatkalle svengaavista lauluista jazzmaailman ballaadien ballaadeihin. Illan juonnot ruotsiksi.

Muokattu: 27.03.2023