Time: 0.0013 Seconds\n

KAUSTISEN KAMARIMUSIIKKIVIIKKO 2023

Kaustinen-sali

KAUSTISEN KAMARIMUSIIKKIVIIKKO 2023
Kohteen nimi: KAUSTISEN KAMARIMUSIIKKIVIIKKO 2023
Osoite: Jyväskyläntie 3, 69600 Kaustinen
Tapahtuma-aika:
02.02.2023 - 04.02.2023

Katso kartta isompana

Esittely:

27.1. Musiikkilukion ilta
Kamarimusiikkiviikko käynnistyy perinteisellä musiikkilukion konsertilla.
Tätä ennen Kamarimusiikkiviikon ja taidenäyttelyn avajaiset Kallio-salissa klo 18 - tervetuloa!

***
28.1. Tunes & Mascarades 20-vuotisjuhlakauttaan viettävä barokkiyhtye Baccano koostuu maamme eturivin vanhan musiikin spesialisteista; Hanna Haapamäki, nokkahuilu, Jussi Seppänen, sello, Marianna Henriksson, cembalo sekä Eero Palviainen, luuttu.
Konserttiohjelma esittelee englantilaista barokkimusiikkia (mm. Purcell, Byrd ja Dowland) sekä Englannissa vaikuttaneita italialaisia säveltäjiä (mm. Geminiani).

***
29.1.Ballad
Motiv-kvartetti on uudehko tulokas suomalaisten huippukvartettien joukossa, ja tämä on yhtyeen ensivierailu Keski-Pohjanmaalla. Konsertti aloittaa Pehr Henrik Nordgrenin jousikvartettoja esittelevän sarjan. Lisäksi ohjelmassa on kamarimusiikkiviikon tilaussävellys, ruotsalaisen Britta Byström jousikvartetto, sekä jousikvartettokirjallisuuden kantaohjelmistoa.

Motiv-kvartetti: Pekko Pulakka, viulu, Essi Höglund, viulu, Jakob Dingstad, alttoviulu sekä Lauri Kankkunen, sello.
Tervetuloa myös konsertti-introon Kahvila Konserttiinaan klo 14 (Kansantaiteenkeskuksessa)

***
30.1. Aurinkokuninkaan oikut
Aurinkokuninkaan oikut on vauhdikas dramatisoitu esitys, joka kertoo hauskoja ja eriskummallisia tositarinoita 1600-luvulla Ranskaa hallinneen Aurinkokuningas Ludvig XIV:n elämästä Versailles’n hoviin sävelletyn barokkimusiikin säestämänä.
Esityksen musiikkina kuullaan Aurinkokuninkaan hovissa ja sen vaikutuspiirissä barokin aikakaudella toimineiden säveltäjien, kuten Lullyn, Charpentierin, Jacquet de la Guerren, Hotteterren ja de Viséen teoksia.
Taiteilijat: Anni Elonen, barokkiviulu, Hanna Haapamäki, nokkahuilut ja traverso, Tatu Ahola, barokkisello, Mikko Ikäheimo, barokkikitara.
Ikäsuositus 5–105 vuotta!

***
2.2. Virralla
Huippusopraano Helena Juntunen ja pianisti Eveliina Kytömäki ovat yhteen hioutunut lied-duo, ja tässä konsertissa heidän kanssaan musisoi kokkolalaislähtöinen nuori käyrätorvisti Iiro Koskinen. Ohjelma on kiehtova kudelma wieniläistä ja suomalaista musiikkia: Franz Schubertin sopraanolle, pianolle ja käyrätorvelle säveltämän upean Auf dem Stromin lisäksi kuullaan Alban Bergin ja Alma Mahlerin mestarillisia lauluja sekä 140 vuotta sitten syntyneen Toivo Kuulan tuotannon aarteita.

Tervetuloa konsertti-introon 18.00 Kahvila Konserttiinaan, Kansantaiteenkeskukseen!

***
3.2. Pimeydestä valoon
Kamarimusiikkiviikon itseoikeutettu vakiovieras, K-P:n Kamariorkesteri tarjoilee konsertissaan uutta ja vanhaa, viulisti–johtaja Malin Bromanin kera. Orkesterin tilaus, aikamme johtaviin suomalaissäveltäjiin kuuluvan Sebastian Fagerlundin uuden teoksen kantaesitys, saa seurakseen Tšaikovskin Serenadin sekä vähemmän tunnettuja romanttisia helmiä, Ida Mobergin ja Rebecca Clarken teokset jousiorkesterille. Tšaikovskin Serenadia ryydittävät osien välissä suomalaisten sävellysopiskelijoiden pienet kommenttikappaleet.

Tervetuloa konsertti-introon klo 18.00 Kahvila Konserttiinaan, Kansantaiteenkeskukseen!

***
4.2. Kamarimusiikkitalkoot
Kamarimusiikkiviikko huipentuu perinteisiin Talkoisiin, jossa niin viikon taiteilijat kuin paikalliset taiturit pääsevät musisoimaan vaihtelevissa kokoonpanoissa.

Muokattu: 02.02.2023