Time: 0.0023 Seconds\n

LYHYT EPISODI SIENISIVILISAATION UNIVERSAALISSA HISTORIASSA, Espoon Kaupunginteatteri

Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola

LYHYT EPISODI SIENISIVILISAATION UNIVERSAALISSA HISTORIASSA, Espoon Kaupunginteatteri
Kohteen nimi: LYHYT EPISODI SIENISIVILISAATION UNIVERSAALISSA HISTORIASSA, Espoon Kaupunginteatteri
Osoite: Revontulentie 8, 02070 Espoo
Tapahtuma-aika:
30.01.2023 - 18.02.2023

Katso kartta isompana

Esittely:

Tulevaisuus tehdään tässä ja nyt.

Lyhyt episodi sienisivilisaation universaalissa historiassa on hahmotelma tulevaisuudesta. Siinä tutkitaan pilke silmäkulmassa ihmisen ja hänen elinympäristönsä muodonmuutoksia nykyhetken ja väistämättömän maailmanlopun välillä.

Esityksessä on yhdeksän tarinaa ihmislajin voitoista ja häviöistä, yksinäisen neuroverkon tarkkailemana, sienikielellä nauhoitettuna, ja huolellisesti rihmastokirjaston uumeniin tallennettuna. Mutta ei huolta, Fungi.net-käännöskone kääntää kaiken ihmiskielelle ymmärrettäväksi.

Riemastuttava ja voimakkaan visuaalinen esitys luo yllättäviä yhteyksiä olentojen, ilmiöiden ja tapahtumien välille. Esitys kutsuu yleisön kuvittelemaan, mitä kaikkea tulevaisuus voikaan olla. Se houkuttelee myös kysymään: mitä jos tulevaisuus onkin jo täällä?

Tekstin on kirjoittanut Mikhail Durnenkov, yksi merkittävimmistä venäläisistä nykynäytelmäkirjailijoista. Hänen näytelmiään on käännetty lukuisille kielille ja esitetty ympäri Eurooppaa. Esityksen ohjaa monipuolinen, tarkasta rytmistään ja elokuvallisesta lähestymistavastaan tunnettu uuden sukupolven ohjaaja ja dramaturgi Essi Rossi. Teoksen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Ksenia Peretrukhina, nimekäs lavastaja, teatterintekijä ja kuvataiteilija, jonka töitä on nähty lukuisissa esityksissä ja näyttelyissä Venäjällä ja muualla. Sekä Durnenkov että Peretrukhina ovat Venäjällä moninkertaisesti palkittuja taiteilijoita, jotka elävät tällä hetkellä maanpaossa.

Durnenkovin, Rossin ja Peretrukhinan ensimmäisessä yhteisessä näyttämöteoksessa mikään ei ole mahdotonta ja todellisuuden rajat ovat jatkuvassa kuhisevassa liikkeessä.

Työryhmä:
Mikhail Durnenkov, näytelmäkirjailija & dramaturgi
Essi Rossi, ohjaaja
Ksenia Peretrukhina, skenografi
Pauli Riikonen, äänisuunnittelu
Liisa Pesonen, pukusuunnittelu
Ilmari Paananen, valo- ja videosuunnittelu

Näyttämöllä: Carl Alm, Antonia Atarah, Elmer Bäck, Milla Kangas, Kauri Sorvari

www.espoonteatteri.fi

Muokattu: 03.12.2022