Time: 0.0013 Seconds\n

FANNY JA ALEXANDER

Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö

FANNY JA ALEXANDER
Kohteen nimi: FANNY JA ALEXANDER
Osoite: Eläintarhantie 5, 00530 Helsinki
Tapahtuma-aika:
15.11.2022 - 15.12.2022

Katso kartta isompana

Esittely:

Ingmar Bergman
Fanny ja Alexander


Fanny ja Alexander on Ingmar Bergmanin osittain omaelämäkerrallinen sukusaaga 1900-luvun alun Ruotsista.

Alexander ja hänen pikkusiskonsa Fanny elävät onnellista lapsuutta värikkään ja boheemin teatterisukunsa keskellä, kunnes heidän isänsä kuolee ja äitinsä menee uudelleen naimisiin papin kanssa. Lasten äiti Emilie kuvittelee saavansa uuden onnellisen perheen, mutta uusi mies paljastuukin pelottavaksi tyranniksi, joka ottaa erityisesti Alexanderin julman vallankäyttönsä kohteeksi. Alexanderin vilkas mielikuvitus auttaa häntä selviytymään ja näkemään asioita, joita muut eivät näe.

Fanny ja Alexander tuo näyttämölle myyttisen ja mielikuvitusrikkaan maailman, jossa värikkäät roolihenkilöt ja perhedraama, sekä karnevalistinen näyttämöfantasia ja lapsuuttamme ympäröivä todellisuus avautuvat ja risteävät kiehtovina kuin kaleidoskooppi lapsen silmissä.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on luvassa voimaannuttava tarina, joka valaa uskoa selviytymiseen ja elämän voimaan. Tämän upean näyttämöspektaakkelin kruunaa todellinen suomalaisen teatterin dreamteam, sillä ohjaaja Paavo Westerbergillä on käytössään työryhmä täynnä tähtinäyttelijöitä.

Rooleissa: Eero Aho, Elena Leeve, Rea Mauranen, Anna-Maija Tuokko, Olavi Uusivirta, Rauno Ahonen, Veera Anttila, Helena Haaranen, Pekka Huotari, Sanna-June Hyde, Santeri Kinnunen, Jouko Klemettilä, Jari Pehkonen, Emmi Pesonen, Leena Rapola, Raili Raitala ja Aino Seppo

Tekstin sovitus: Paavo Westerberg
Suomennos: Elina Hytönen
Ohjaus: Paavo Westerberg
Sävellys ja äänisuunnittelu: Sanna Salmenkallio
Lavastus: Antti Mattila
Pukusuunnittelu: Anna Sinkkonen
Valosuunnittelu: William Iles
Äänisuunnittelu: Jaakko Virmavirta
Naamioinnin suunnittelu: Jaana Nykänen
Dramaturgi: Henna Piirto

Muokattu: 25.09.2022