Time: 0.0013 Seconds\n

Visit Uusikaupunki

Uusikaupunki

Visit Uusikaupunki
Kohteen nimi: Visit Uusikaupunki
Osoite: Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki
Puhelinnro: 050 420 5333, 050 420 5425, 0440 515 209
WWW:: https://visituusikaupunki.fi/fi
Lisätieto:
Matkailutoimisto neuvoo ja palvelee kaikissa Uudenkaupungin matkailuun liittyvissä asioissa sähköisesti, puhelimitse sekä keskellä kaupunkia, os. Rauhankatu 10.
Aukioloajat: Matkailutston aukiolo 27.6.-6.8.22 ma-pe 9-16.30, la 9-15; tämän jälkeen ma-pe. Ks. aukiolo tarkemmin kotisivuilta.

Katso kartta isompana

Esittely:

Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, upeat meri- ja luontokohteet sekä muu monipuolinen palvelutarjonta luovat puitteet onnistuneelle vierailulle.

Halusitpa sitten nauttia kaupunkikulttuurista, shoppailusta, monipuolisista harrastusmahdollisuuksista tai meriluonnon kauneudesta ja saariston rauhasta, ei hätää – Uudessakaupungissa voit kokea nämä kaikki. Ja mikä parasta – palvelut ja kohteet sijaitsevat vielä lyhyen välimatkan päässä toisistaan.

Uudessakaupungissa eli Ukissa on monipuolisesti tapahtumia Merefesteistä Crusell-viikkoon ja Karjurocista Antiikkimarkkinoihin - Myllymuorin lasten seikkailuita ja liikuntatapahtumia unohtamatta.

Heinäkuussa kaupunkiin voi tutustua näppärästi ja kiintoisasti oppaiden kävelykierroksilla. Puutalokodit ja pihat avaavat ovensa vieraiden ihailtavaksi puolestaan syksyisin Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtumassa.

Museo- ja näyttelykohteista kannattaa hoksata historiallinen Wahlbergin museotalo sekä Automuseo, jonka kolmessa isossa näyttelyhallissa riittää nähtävää. Mullistaviin keksintöihin ja toimintavapaisiin laitteisiin voi tutustua Bonk-museossa. Taiteilija Raija Nokkalan ja miehensä Pentti Nokkalan Taidetalo Pilvilinna on hauska ja värikäs naivistinen taidetalo meren rannalla. Vierailukohteissa ja tapahtumissa on huomioitu myös perheen pienimmät.

Hurmaannu merestä ja saaristosta! Upeasti kunnostettu Kaupunginlahti rantabulevardeineen ja valaistuksineen houkuttelee meren äärelle. Sen rannalla sijaitsee kesän suosituin kohtaamispaikka, Pakkahuoneen vierassatama.

Aalloista ja auringosta voi nauttia myös merellä, erilaisilla teemoitetuilla risteilyillä. Kaljaasi Olgalla purjehditaan Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on hauskoja Merirosvoristeilyjä. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä voit Isonkarin majakkamatkan lisäksi lähteä linturetkelle, hyljesafarille, Perjantairisteilylle tai osallistua supersuosittuun Torstaivisaan. Tiftö V:llä tutustut lähivesiemme historiaan Kolmen salmen risteilyillä. Täysikuuta ihastellaan Tiftön Kuutamoristeilyillä ja rentoudutaan Saunaristeilyillä.

Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista.

Muokattu: 18.04.2023