Time: 0.0008 Seconds\n

Visit Tuusulanjärvi

Tuusulanjärvi

Visit Tuusulanjärvi
Kohteen nimi: Visit Tuusulanjärvi
WWW:: https://www.visittuusulanjarvi.fi/tapahtumat/vuosittaiset-tapahtumat/ruokaa-lahelta-2022/
Lisätieto:
Huom. Syyskuussa 2022 (17.-25.9.) Tuusulanjärven alueella järjestetään herkullinen lähiruokatapahtuma. Tule juhlistamaan kanssamme paikallisruokaa ja -kulttuuria eri muodossaan! Ks. lisää linkistä yllä.

Katso kartta isompana

Esittely:

Tuusulanjärven rannoille syntyi 1900-luvun alkupuolella ainutlaatuinen taitelijayhteisö, jolla on aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kansallisromanttiset taitelijakodit vievät kävijänsä aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917.

Tuusulanjärvi on täydellinen retkikohde, sillä pieneltä alueelta löytyy runsaasti nähtävää ja koettavaa, esimerkkeinä kulttuurikohteista Ainola, Erkkola ja Halosenniemi.

Myös ruokakulttuuri luomu- ja lähiruokineen tulevat esiin Tuusulanjärven monissa kohteissa, niin lähitiloilla, idyllisissä tilapuodessa kuin ravintoloissa.

Tuusulanjärven alue tarjoaa hienot harrastusmahdollisuudet niin kesällä kuin talvella - golfista purjehdukseen ja kalastuksesta retkiluisteluun. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat n. 24 km kierrokselle järven ympäri. Matkalla kohtaat useita virkistysalueita Järvenpään Rantapuistosta ja Vanhankylänniemestä Tuusulan puolella sijaitseviin Sarvikallioon ja Fjällbon puistoon.

Sekä Sarvikallio että Fjällbon puisto on kunnostettu ja uudistettu v. 2018-2020. Sarvikalliota luontopolkuineen kutsutaan myös "Pikku-Koliksi", Kukkulan laelta avautuu komea kansallismaisema, joka insprioi aikanaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisöä Venny Soldan-Brofeldtista Eero Järnefeltiin.

Muokattu: 14.09.2022