Kivaa Tekemistä -matkaopas Ylläs
Kivaa Tekemistä tutustui lokakuussa, syyslomien aikaan, Länsi-Lapin Kolarissa sijaitsevaan Ylläkseen ja sen perhekohteisiin. Ylläs on nykyään paljon muutakin kuin lunta, pakkasta ja laskettelua – varsinkin jos on liikkeellä lumikauden ulkopuolella.
Ylläs oli meille entuudestaan tuttu lähinnä Äkäslompolon kylässä sijaitsevasta Jounin kaupasta sekä satunnaisista hiihtoretkistä kevättalvella.
Saavuimme Kolariin autojunalla, joka on mielestämme näppärin tapa matkustaa Lappiin, jos haluaa liikkua omalla autolla kimpsuineen ja kampsuineen. Kaiken reissussa tarvittavan tavaran saa pakattua autoon ja matka etelästä pohjoiseen taittuu nukkuessa. Lähdimme ajamaan Kolarin asemalta kohti Äkäslompoloa, jonne on matkaa n. 37 km.
Konijänkän Kotieläinpiha
Ylivoimaisesti eniten lapset odottivat Ylläksen reissulta sitä, että pääsevät näkemään eläimiä. Vierailimme ihan ensin Äkäslompolon kylätaajamassa sijaitsevalla Konijänkän Kotieläinpihalla. Vuonna 2005 perustettu tila on yksi Ylläksen vetovoimaisimmista vierailukohteista lapsiperheille.
Konijänkällä meidät ottivat vastaan paikan tarmokas yrittäjä Miriikka Areva sekä harjoittelija Heidi Friman.
Konijänkä erottuu Ylläksen kohteista edukseen ollen avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös sesonkien ulkopuolella.
”Olemme päättäneet pitää ovet auki, koska eläimet on kuitenkin tultava hoitamaan joka päivä.” Miriikka kertoo.
Salosta kotoisin oleva Miriikka kertoi ryhtyneensä Konijänkän yrittäjäksi edesmenneen appensa ehdotuksesta. Eläintenhoitajan ja maatalousyrittäjän tutkintojen myötä päätös yrittäjäksi lähtemisestä ei ollut niin vaikea.
”Alkuun eläimiä oli vähän, mutta sitten mopo karkasi vähän käsistä.”
Kuvat: KivaaTekemistä.fi
Konijänkä yllätti meidät laajuudellaan. Eläimiä tilalla on n. 300 ja erilaisia eläinlajeja jopa lähes 100, joiden joukosta löytyy perinteisempien eläinten, hevosten ja lampaiden, lisäksi niin alpakoita, laamoja kuin kameli!
Eläintalossa vierailijoita ilahduttavat lämpimien olosuhteiden eläimet: kanit, jyrsijät ja trooppiset linnut sekä kilpikonnat ja matelijat. Konijänkällä on myös kiva leikkipaikka lapsille trampoliineineen.
Konijänkä on suosittu ratsastuspaikka myös lähiseudun lapsille. Ratsastuksesta kiinnostuneille on tarjolla niin poniratsastusta, ratsastusretkiä kuin ratsastusopetusta ja -leirejä, jossa lapset yöpyvät tilalla ja osallistuvat hevosten hoitoon. Talvisin on mahdollisuus hevosreki-, poro- ja koiravaljakkoajeluun sekä lasten moottorikelkkailuun. Sesonkina lapsille järjestetään puuhapäiviä.
Erityistä! Sesongin aikana Konijänkällä myydään pusseittain leipää, jota saa syöttää tilan eläimille.
Konijänkän Kotieläinpiha
Konijänkäntie 1
95970 Äkäslompolo
Puh. 044 297 6039
—
Frisbeegolfia!
Koska lapset – isä mukaan lukien – tykkäävät heitellä frisbeetä, halusimme sisällyttää aktiviteetin Ylläs-päivän ohjelmaan.
Ylläkseltä löytyy kaksi 18-väyläistä frisbeegolfrataa. Sport Resort Ylläs Frisbeegolf on Ylläsjärven puolella tunturin rinteillä. Yllästunturin länsipuolella Äkäslompolossa on puolestaan Äkäslompolo DiscGolfPark.
Molemmilla radoilla on radan aluksi 5-korinen perherata. Suuntasimme Sivulantien ja Kaulavaarantien risteyksen tuntumassa sijaitsevaan Äkäslompolo DiscGolfParkiin, jossa meitä odottivatkin jo… paikalliset metsän asukkaat.
Pian aloittamisen jälkeen kymmenkunta poroa päätti tulla seuraamaan tiukkaa kisailuamme. Ne eivät olleet moksiskaan lähellä lentelevistä kiekoista. Maassa oli lunta sen verran, että vaalea pitkien heittojen kiekko oli vähällä hukkua lumen sekaan.
Heittokaaret eivät kuitenkaan olleet niin pitkiä, ettemmekö olisi frisbeitä löytäneet. Kannatti katsoa tarkasti, mihin suuntaan kiekko lähti – ihan kuin golfissa golfpalloa.
Vaikka lämpötila oli vain pari astetta, saimme sopivasti onnistuneita heittoja itse kukin ja mieli oli korkealla – kiitos myös porojen.
Lisätietoja Ylläksen frisbeegolfradoista (www)
—
Aitoja makuja Ravintola Rouheessa
Kun ensin tutustuu kotieläimiin ja sitten kiertää frisbeegolfin perheradan, iltapäivällä tekee jo mieli syömään. Saimme suosituksen Äkäslompolon keskustassa sijaitsevasta Ravintola Rouheesta, entiseltä nimeltään Ravintola Äkäslompolo.
Tunturissa jo vuosia työskennelleille, etelästä tulleille Leena Nuoliojalle ja hänen puolisolleen Toni Vaherille, tarjoutui kolme vuotta sitten mahdollisuus ostaa ravintolatoiminta omakseen ja he päättivät tarttua härkää sarvista!
Ravintolan nimeksi tuli Rouhe ja tyyli on mukavan nuorekas. Leena vastaa salista ja Toni keittiöstä. Leena kertoi, että he panostavat omaan valmistukseen kastikkeista ja haudutuksesta lähtien.
Meille tuli Rouheesta mieleen Orimattilan Ravintola Tehdas, jossa vierailimme ja josta kirjoitimme toukokuussa.
Rouhe on tyylikäs ja tunnelmallinen ravintola ja se on auki melkein vuoden jokaisena päivänä. Alkupalaksi tilasimme etanoita ja jättikatkaravun pyrstöjä ja pääruuaksi haudutettua Meri-Lapin karitsanpotkaa sekä hirven entrecotéeta. Lapset saivat lasten listalta haluamansa hampurilaisateriat.
Rouheen maukas ruoka, ystävällinen palvelu ja tunnelmalliset tilat tekivät vaikutuksen. Raaka-aineiden aidot maut tulivat hyvin esille, eikä niitä oltu peitetty aromivahventeilla. Lapset kyselivät leikkipaikan perään, mutta onneksi he ovat jo sen ikäisiä, että ilmankin selvittiin.
Erityistä! Rouheessa kaikki tehdään alusta asti itse.
Ravintola Rouhe
Lompolontie 3
95970 Äkäslompolo
Puh. 040 50 64 044
—
Ylläksen Yöpuun tunnelmallinen rantasauna
Maukkaan ruuan jälkeen ja vatsat täynnä hyppäsimme autoon ja ajoimme Jounin kaupalle ostamaan saunajuomat, sillä seuraavaksi pääsimme nauttimaan aivan kivenheiton päässä, kaupan takana, Äkäslompolojärven rannalla olevan rantasaunan lämpimistä löylyistä.
Hurmaavan punaisen saunamökin edustalla meitä odottelivat yrittäjä Vesa Kaulanen ja Sohvi-koira, johon lapset tykästyivät. Rauhallinen ja lapsiystävällinen koira on saanut omat Facebook-sivutkin, Vesa kertoo.
Heti piti kysyä, onko Vesa sukua Jounin kaupan tv:stäkin tutulle kauppiaalle Sampo Kaulaselle. On sukua, Sampo on serkun poika. Äkäslompolon kylällä taitavat kaikki paikalliset muutenkin tuntea toisensa.
Aikuiset uskaltautuivat pulahtamaan saunasta päin 3,7-asteiseen Äkäslompolojärveen. Laiturilla oli hyvä kaide ja kädensijat, joista sai tukea, kun laudat olivat jo vähän huurteessa.
Lapset kiinnostuivat pitämään huolen siitä, että saunassa riitti lämpöä. Siinä saunassa vettä ei heitettykään suoraan kiukaalle. Löylyn heittäminen tapahtui niin, että vettä kaadettiin kauhalla lauteiden vieressä olevaan seinään kiinnitettyyn suppiloon. Vesi kulkeutui putkea pitkin painovoimalla kiukaan ylle, josta vettä ruiskusi tasaisesti kiukaan kuumille kiville.
Suihkuja saunassa ei ole, vaan peseytyminen tapahtuu kuten rantasaunassa perinteisesti kuuluukin.
Saunan jälkeen olo oli ihanan raukea ja pulahdus hyiseen veteen toi mukavan lämmöntunteen. Saunan pehmeissä löylyissä ja saunamökissä olisi viihtynyt pidempäänkin pimenevää järvi- ja tunturimaisemaa ihastellen sekä kaminassa palavien puiden pauketta kuunnellen.
Ulkona palavat lyhdyt loivat kivaa tunnelmaa. Siihen saunaan menisimme mielellämme toistekin. Vesa oli ilmeisen ylpeä saunastaan, ja ulkomaisille turisteille paikka on vielä ihmeellisempi.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
🔸🔸
MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää
🔸🔸
Erityistä! Rantasaunan ikkunasta näkyy selkeällä säällä vasemmalta oikealle Kukastunturi, Pyhätunturi, Lainio, Kesänki, Kellostapuli sekä Yllästunturi.
Ylläksen Yöpuu
Tunturintie 18 B
95970 Äkäslompolo
puh. 0400 796 012
—
Luontokeskus Kellokas
Toisena Ylläs-päivänämme tutustuimme Ylläksen Luontokeskus Kellokkaaseen, jossa tapasimme Visit Ylläksen Janne-Juhani Haarman ja Laura Hokajärven. Laura ja Janne kertoivat meille Ylläksen reiteistä ja muusta kivasta tekemistä perheille.
Kellokas on Metsähallituksen ylläpitämä luontokeskus näyttelyineen. Perusnäyttelyä ”Meän elämää” meille esitteli Anneli Ovaskainen. Näyttely kertoo Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reunamilla olevista kylistä, niiden ihmisistä ja elämänmenosta.
Näyttelyssä voi kuunnella kiintoisia tarinoita eri-ikäisten kyläläisten elämästä muun muassa kolarilaisen Ahti Kaulasen, muoniolaisten Tarja Veiston ja Ruotsin puolelta Pajalasta olevan Kerstin Tuomas-Larssonin kertomana.
Aiheeseen liittyen Kellokkaassa esitetään myös kolmea videota ”nonstoppina”.
Kellokkaassa on paljon kiintoisaa myös lapsille. Luontotehtäviä on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi. Perusnäyttelyssä voi tutustua Lapin murteeseen ja ”meänkieleen” arvuuttelemalla, mihin paikkaan H-kirjain kuuluu sanoissa laittaa tai mitä jotkut meänkielen sanat tarkoittavat. Kellokkaassa järjestetään kivoja tapahtumia, kuten syyslomaviikon ”Pönttöpäivät”, jolloin lapset saivat rakentaa oman linnunpöntön.
Kellokkaassa on kaksi taidenäyttelytilaa, jossa järjestetään vuosittain yhteensä kymmenkunta näyttelyä. Vierailumme aikana meneillään oli mm. upea valokuvanäyttely Ylläksen kahdeksasta vuodenajasta.
Erityistä! Luontokeskus Kellokkaan yhteydessä on myös kirjasto ja elokuvateatteri Kino Kellokas. Pihapiirin Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämään.
Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Tunturintie 54,
95970 Äkäslompolo
Puh. 0206 39 7039
—
Fatbike-pyörällä kansallispuiston maisemissa
Tutustuimme Ylläksellä myös Fatbike-pyöräilyyn leveärenkaisilla maastopyörillä, joka ei ollut meille ennestään tuttua. Lapsia emme tällä kertaa ottaneet mukaan, koska he ovat vielä liian pieniä maastopyöräilyyn.
Olemme aiemmin vaeltaneet paljon niin hiihtäen kuin jalan. Nyt oli jännää päästä kokemaan, millaista vaeltaminen on pyörän selässä.
Fatbike-pyöriä on mahdollista vuokrata mm. Äkäslompolo SportShopista. Juttelimme myyjien Jennin ja Mikan kanssa muutaman sanana reiteistä, vinkeistä ja pyöristä. Vuokrahinta uutena noin 2 000 euroa maksaville menopeleille on kohtuullinen, 35 euroa päivässä. Viikkohinta on 100 euroa.
Kovapohjainen kenkä sopii Mikan mukaan hyvin maastopyöräilyyn ja pyöräily kevyillä vaelluskengilläni sujui hyvin. Henrillä oli maastolenkkarit ja hyvin onnistui niilläkin. Fatbikea eli ”läskipyöräilyä” voi harrastaa ympäri vuoden, mutta Mikan mukaan parasta se on huhtikuun kovilla hankikeleillä.
Ylläkseltä Leville? Juu ei valittu sitä reittiä, mutta kesällä 2015 avattiin Ylläkseltä Kittilän Leville asti ulottuva 55 km pituinen maastopyöräilyreitti, joka kulkee osaksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.
Kansallispuistossa saa pyöräillä ainoastaan niille merkityillä reiteillä ja muutenkin kannattaa suosia merkittyjä maastopyöräreittejä, koska muualla voi tulla vastaan liian vaarallisia tai vaikeita paikkoja, esimerkiksi rakkakivikkoja tai jänkää.
Suuntasimme kulkumme kohti Kukastunturia, koska olimme kuulleet puhuttavan sen päältä näkyvistä upeista maisemista. Tällä kertaa onni ei ollut puolellamme, sillä vettä tihkutti ja sää oli tunturissa niin sumuinen, että näkyvyys oli vain kymmenisen metriä. Se ei tunnelmaamme latistanut.
Fatbikellä oli todella kiva ja miellyttävä ajaa. Maisemat vaihtuivat nopeasti ja paksujen renkaiden ansiosta meno oli pehmeää. Laji muistutti paljon sähkömoottoripyörällä ajamista – jota kokeilimme vuosi sitten – sillä erotuksella, että pyörää joutui polkemaan itse päästäkseen eteenpäin.
Ajoimme n. 25 kilometrin pituisen reitin ja aikaa taukoineen kului n. 3,5 h. Aika kului todella nopeasti ja pyörien päällä olisi viihtynyt pidempäänkin.
Mietin aluksi, mahtaisiko ajaminen ylämäkeen onnistua laisinkaan vai menisikö se kokonaan kävelyksi. Ajaminen onnistui yllättävän hyvin sekä ylä- että alamäkeen, koska vaihteita oli paljon. Parissa jyrkemmässä kohdassa oli kuitenkin parasta ottaa varman päälle ja taluttaa. Sateen vuoksi puiden juuret ja kivet olivat paikoin liukkaita.
Fatbike-kokemus tunturimaastossa makkaranpaistoineen oli meille todella avartava! Sitä kannattaa kokeilla myös yli 10-vuotiaiden lasten kanssa ja jokunen vanhempi tuli lapsen kanssa vastaankin.
Laji sopii myös iäkkäämmille, mutta vaatii hieman enemmän tasapainoa ja kehonhallintaa kuin tavallinen pyöräily. Reitit kannattaa valita oman kuntotason mukaan, muuten homma menee taluttamiseksi. Vaikka renkaat ovat leveämmät, niin töyssyisessä alamäessä tangosta on pidettävä kunnolla kiinni.
Ylläksen talvi- ja kesäreiteissä sekä maastopyöräreiteissä saattaa helposti mennä sekaisin. Palatessamme Äkäslompolon kylään ajauduimme vauhdin hurmassa talvireitille. Vastaamme tuli suo, jota emme pystyneet pyörillä ylittämään ja jouduimme kääntymään takaisin
Erityistä! Ylläkseltä löytyy merkittyjä maastopyöräilyreittejä n. 150 km ja niistä on saatavilla myös oma kartta. Talvella merkittyjä reittejä on n. 70 km.
Mistä voi vuokrata Fatbiken?
Äkäslompolo Sport Shop
Tunturintie 15
5970 Äkäslompolo
puh. 016 569 099
—
Hyväntuulisuus tarttuu
Oli kiva huomata, miten hyväntuulisia ja juttelevia Etelä-Suomesta tulevat lomalaiset ovatkaan Lapissa. Tapasimme maaspyöräillessämme perinteisellä taukopaikalla Kukastunturin takana kokeneen Ylläksen kävijän Mallan Hyvinkäältä. Hän oli tullut fiillistelemään kevättalven hiihtoretkien taukopaikalle.
Patikoimassa ollut iloinen Malla on käynyt Ylläksellä miehensä ja lapsiensa kanssa lukemattomia kertoja. Lapset ovat nyt aikuisina sanoneet, että Ylläksen mökkiä ei saa myydä.
Lapin luontoa rakastava Malla on nauttinut Ylläksen aktiviteeteista täysin siemauksin. Hän innostui pitämään meille pienen esittelyn Ylläksestä: ladut, rinteet, melontareitit, tanssipaikka Riumuliiteri, latukahvila Elämänluukku, ulkoilmateatteri Ihmisen Rinki, Kellokkaan näyttelyt, NavettaGalleria, Pakasaivo-rotkojärvi.
Malla vinkkasi, että Kuukkeli on hyvä paikallinen lehti, joka kannattaa napata käsiin!
—
Hohtokeilausta Ylläsjärvellä
Lähtöpäivänä menimme hohtokeilaamaan lasten kanssa Ylläsjärven puolella sijoitsevaan gr8:iin. gr8 on viihdekeilahalli ja Ylläksellä se sijaitsee ravintola Pöllö Ski Barin yhteydessä Sport Resort Ylläksen rinteiden ja gondolihissin juurella.
Sport Resort Ylläs on Ylläsjärven puolella eli Yllästunturin kaakkoisrinteillä sijaitseva hiihtokeskus. Sekä sinne että Ylläs Ski -hiihtokeskukseen Äkäslompolon puolella käy sama hissilippu. Äkäslompolon ja Ylläsjärven välille avattiin vuonna 2005 maisematie, joka lyhensi kylien välisen ajomatkan n. 15 kilometriin.
Ylläsjärven rinnekeskuksen ja Ylläsjärven kylän välinen matka on 4 kilometriä. Kun Äkäslompolossa on Jounin kauppa, niin Ylläsjärven kylällä on Eelin kauppa, molemmat K-Marketteja.
Tapasimme Pöllössä yrittäjäpariskunnan Raido Kiisin ja Sanna-Reeta Väänäsen. Myös he ovat olleet jo vuosia Ylläksen sesonkityöntekijöitä. Raido oli hoitanut Pöllöä jo kolmisen vuotta, joten vuosi sitten oli luontevaa siirtyä yrittäjäksi mukaan tulleen Sanna-Reetan kanssa.
Pöllö tarjoaa sesonkikausilla itse tehtyjä vohveleita, kanakoreja, makkarakoreja, päivän keittoa ja myös terassi on rinnekaudella suosittu. Ylläsjärven hiihtokeskuksessa palvelut ovat lähekkäin ja Sanna-Reeta sanoikin, että työntekijät ovat sesonkina kuin yhtä perhettä. Lähistön suosittu viihderavintola on Taiga.
Kuvat: KivaaTekemistä.fi
Ylläksen gr8 on avoinna lähinnä hiihtokaudella ja muilla sesonkikausilla. Ylläsjärven hiihtokeskuksessa sijaitsee myös Kylpylä Ylläs Saaga, Lapland Hotel Saagan yhteydessä. Se on avoinna 25.11.2016-1.5.2017.
Erityistä! Ylläksen hohtokeilauksessa sai ihastella seinälle heijastettuja revontulia ja Lapin maisemia riippumatta säästä ulkona. Lapsia varten radoille sai laidat.
Ylläs on yksi Pohjoismaiden isoimmista hiihtokeskuksista niin rinne- kuin latukilometreillä mitattuna. Kaikki palvelut eivät ole auki ympäri vuoden, mutta Ylläkseltä löytyy yllättävän paljon tekemistä ja näkemistä myös lumisesongin ulkopuolella. Kaikissa avoinna olevissa kohteissa emme edes vierailleet.
—-
Suosituksia kivoista luontopoluista ja reiteistä lapsille
Varkaankurun Velhopolku 3,5 km
Kaunis luontopolku Lapin hienoimpine lehtoineen. Polulla voi lukea Uuttu-Kallen velhon runoja. Pitkostettu ja porrastettu Velhopolku on helppokulkuinen ja sen varrella on tulistelupaikka ja kota.
Saivonkierros 3 km
Saivonkierroksella pääsee näkemään yhden Lapin mahtavimmista seitapahdoista (vesiputous) sekä kristallinkirkkaan Äkässaivon. Saivonkierroksen opasteissa kerrotaan metsä- ja vesiluonnosta sekä polun varren historiallisista kohteista. Polun varrella on kota.
Hillapolku 6 km
Helppokulkuinen Kesänkijärven kiertävä luontopolku tutustuttaa Ylläksen kiehtovaan kasvimaailmaan. Polun varrella on tulistelupaikka ja maisemakahvila Kesängin Keidas.
Tulivuoripuisto 1,5 km
Ylläksellä on ollut tulivuoria! Maastossa voi nähdä myös tulivuoren purkausaukon paikan.
Huipun Historiapolku 700 m
Ylläksen huipulla oleva Historiapolku kertoo laskettelun historiasta Ylläksellä. Reitille pääsee gondolihissillä.
Lisätietoja Ylläksen luontopoluista (www)
—
Leikkipaikkoja
Äkäslompolon koulun piha (Koulutie 2, Äkäslompolo)
Mailan putiikin piha (Tunturintie 6, Äkäslompolo)
Lastenmaa (Tunturintie 56, Äkäslompolo)
pulkkamäki, karuselli, leikkipaikka
YlläsKids -lasten alue (Iso-Ylläksentie 44, Ylläsjärvi)
pulkkamäki, leikkipaikka
Ylläsjärven lähiliikunta- ja toimintapuisto (Eelin kaupan vieressä, Tirroniementie 1, Ylläsjärvi)
leikkipaikka, kuntoilulaitteita sekä monitoimipelikenttä hiekkatekonurmella
—
Muuta kivaa tekemistä lapsille
Elokuvia: Kino Ylläs, Kino Kellokas
Kylpylä: Kylpylä Ylläs Saaga
Laskettelu (www)
Hiihtäminen (www)
Miten Ylläkselle pääsee?
Junalla, bussilla, lentäen, autolla… (www)
Miten liikkua Ylläksellä?
Ylläksen lomalla auto on hyödyllinen, mutta ei välttämätön. Kolarin juna-asemalta on toimiva bussiyhteys Ylläkselle. Jatkoyhteydet Kittilän lentokentältä ovat niin ikään kunnossa.
Jos omaa autoa ei ole käytössä, sen voi joko vuokrata, jolloin loman aikana voi tutustua laajemmin ympäristöön ja piipahtaa päiväseltään kauempanakin. Jos tarkoituksena on selvitä koko loma ilman autoa, silloin kannattaa majoittua Äkäslompolon tai Ylläsjärven taajamien tuntumaan, jolloin välttämättömät palvelut ovat lähellä tai vähintäänkin kohtuullisen kävelymatkan päässä.
Talvisin rinnebussi kuljettaa rinteeltä toiselle ja lumettomaan aikaan voi vuokrata pyörän, mikä on mukava tapa liikkua ja tutustua Ylläkseen.
Muita hyödyllisiä linkkejä
Majoituskohteet Ylläksellä (www)
Kahvilat ja ravintolat (www)
Shoppailukohteet (www)
Tapahtumakalenteri (www)
Etäisyyksiä
Kolarin juna-asema – Äkäslompolo 37 km
Kolarin juna-asema – Ylläsjärvi 33 km
Kittilän lentokenttä – Äkäslompolo 52 km
Kittilän lentokenttä – Ylläsjärvi 37 km
Äkäslompolo – Rovaniemi 175 km
Äkäslompolo – Kilpisjärvi 250 km
Yhteystiedot
Ylläksen matkailuinfo – Visit Ylläs
Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo
Puh. 040 550 2424
Ylläs Ski Resort Äkäslompolo
Tunturintie 56, 95970 Äkäslompolo
Puh. 040 509 3082
Sport Resort Ylläs
Iso-Ylläksentie 44, 95980 Ylläsjärvi
Puh. 016 510 3500
—
Ylläs on valittu KivaaTekemistä.fi -palvelun Kuukauden kohteeksi marraskuussa 2016 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden palvelun etusivulla.
Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo
Kuvat: Sari Särkijärvi
—
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
—
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.
Pieni korjaus. Tuo kuva rinteistä on Äkäslompolon puolelta otettu, matkalla sinne Ylläsjärven puolelle.
Kiitos Markus korjauksesta. Korjasimme kuvatekstiin.