Kiehtovat kesätaidekohteet – lukijoiden suosikit

Julkaistu:

25.07.2024
| Kirjoittanut:

Pyysimme heinäkuun alkupuolella lukijoiltamme ja seuraajiltamme vinkkejä heidän kesän suosikkitaidekohteistaan. Nyt tulokset ovat julki!

Gumbostrandin kesänäyttely jatkuu 1.9.2024 saakka. Gustavelundin heinäkuussa on esillä Caritta Lammenperä, Harjupaviljongissa 11.8. saakka Pirjo Uimosen naivistiteema. Taidekeskus Salmelan kesänäyttely on esillä 11.8. saakka. Kuvat: kohteiden some

Se on tiedossa, että taidekohteita löytyy Suomen suvessa pilvin pimein. Annoimme kimmokkeen kertoa oma suosikki julkaisemalla kollaasin neljästä aivan erilaisesta taidekohteesta.

Gumbostrand Konst & Form -galleria Sipoossa meren rannalla on John Hartwallin suvun lahja pohjoismaiselle taiteelle ja designille. Näyttelyitä on ympäri vuoden – kesänäyttely kirsikkana kakun päällä. Olemme kirjoittaneet useasti takavuosina.

Kirjailija ja sisällöntuottaja Seppo Pennanen tekee aika ajoin videoesittelyjä taidekohteista, esimerkiksi Taidekeskus Salmelasta Mäntyharjulla.

Kun edellä mainitut ovat gallerioita, huoliteltuun taiteeseen voi törmätä myös aivan muissa ympyröissä! Tästä ovat esimerkkeinä Hotelli Gustavelundin Aulagallerian kuukausittain vaihtuvat näyttelyt Tuusulassa ja useissa kahvilavertailuissa menestyneen Heinolan Harjupaviljongin yläkerran taidenäyttelyt kesäaikaan.

🔸🔸

TÄHTIKOHTEET JA KESÄKOHTEET! 😎✨

Lisää juttujamme kesällä 2024: Heinolan Harjupaviljonki ja HeinäsaariTuhansien patsaiden näyttely MuurlassaKahvila Tyyrpuuri – HeinolaJokipiin Pellava – KurikkaKesäkaupunki UusikaupunkiSeikkailupuisto Huippu – Espoo

🔸🔸

Miksi mennä taidenäyttelyyn?

Moni voi miettiä, miksi mennä taidenäyttelyyn. Maalaisjärki sanoo, että taide voi antaa elämyksiä ja inspiraatiota. Mutta tietäisikö tekoäly tähän pedantimman vastauksen? 😀

Kysyimme ChatGPT:ltä.

Taidenäyttelyyn menemisellä on monia hyviä syitä:

  1. Inspiraatio ja luovuus: Taidenäyttelyt tarjoavat visuaalista ja henkistä inspiraatiota. Ne voivat avata uusia näkökulmia ja auttaa kehittämään omaa luovuutta.
  2. Kulttuurinen rikastuminen: Näyttelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua eri taiteilijoiden työhön ja erilaisiin taidesuuntauksiin, mikä laajentaa omaa kulttuurista ymmärrystä ja arvostusta.
  3. Tunnekokemukset: Taide voi herättää voimakkaita tunteita ja tarjota tilaisuuden itsetutkiskeluun ja syvällisiin ajatuksiin.
  4. Oppiminen: Näyttelyissä voi oppia taiteen historiasta, eri tekniikoista ja taiteilijoiden elämästä. Tämä tieto voi rikastuttaa omaa käsitystä taiteesta ja sen merkityksestä.
  5. Sosiaalinen kokemus: Taidenäyttelyt ovat myös sosiaalisia tapahtumia, joissa voi tavata muita taiteen ystäviä ja käydä keskusteluja teoksista ja niiden merkityksestä.
  6. Rentoutuminen ja nautinto: Taiteen katselu voi olla rentouttava ja miellyttävä tapa viettää aikaa, irrottautua arjesta ja nauttia esteettisesti kauniista asioista.
  7. Kritiikin kehittäminen: Näyttelyt tarjoavat mahdollisuuden harjoittaa kriittistä ajattelua ja arviointikykyä, kun pohdit omia reaktioitasi ja mielipiteitäsi taiteesta.

Kaiken kaikkiaan taidenäyttelyyn meneminen voi rikastuttaa elämää monin eri tavoin ja tarjota arvokkaita kokemuksia sekä henkisesti että kulttuurisesti.

Purkutaide järjestää Keravan ydinkeskustassa entisessä Anttilan tavaratalossa 4 000 m2:n Ihmemaa X -suurnäyttelyn, jota on ollut tekemässä 240 taiteilijaa. Kuvat: Purkutaide some

Nyt kun kone on kertonut syyn taiteen nauttimiselle, eiköhän listata kohteita!

Korostettakoon, että tämä listaus ei ole tieteellinen tai tilastollinen tutkimus. Joukossa on myös taiteilijoiden itsensä ehdottamia omia kohteita.

Joka tapauksessa kysely avaa näköalan siihen, mitä lukijamme ja seuraajamme haluavat katsoa ja kokea. 💥

Taidekeskus Väinölä ja Purkutaide saivat tuplasuositukset

Saimme kyselyymme vinkkejä Kivaa Tekemistä Facebookissa noin 20 kesätaidekohteesta. Kiitos! Useimmissa oli toiveemme mukaan myös jonkin sortin perustelu.

Kaksi kohdetta erottui sillä, että ne saivat suosituksia kahdelta eri vastaajalta.

Taidekeskus Väinölä Varkaus, koska ihana miljöö ja monipuolinen naivisti näyttely, ym. taidetta, mukavat pitäjät ❤️

Taidekeskus Väinölä Varkaudessa koska ihana naivistien näyttely

Taidekeskus Väinölä on koonnut kaikkiaan 65 naivistitaiteilijan teoksia yhteen, esillä 24.8.2024 saakka. Kuva: Taidekeskus Väinölä, maalannut Kikka Nyrén

Edellä mainittu Purkutaiteen Ihmemaa X -näyttely Keravalla on ollut todella suosittu ja kerännyt jo yli 20 000 näyttelyvierasta. Näyttely on esillä ydinkeskustassa kävelykadun varrella osoitteessa Kauppakaari 1, jossa kannattaa poiketa myös monivuotisiin Tähtikohteisiimme Tyykipuotiin ja Kenkäkingiin. Ensin mainittu on v. 1980 perustettu vanhan ajan kangaskauppa, jälkimmäinen puolestaan suutari ja Suomen parhaita farkkujen second handeja.

Ihmemaa X on avoinna ti-su klo 10-17 18.8.2024 saakka. Syyskaudesta tiedotetaan erikseen.

Ihmemaa X on loistava esimerkki siitä, kuinka tyhjillään oleva tila voidaan hyödyntää taiteen alttarina ennen rakennuksen purkamista ❤️

Keravan purkutaidenäyttely Ihmemaa X vanhassa Anttilan talossa. Upeita ja ajatuksia herättäviä teoksia

🔸🔸

KIVAA TEKEMISTÄ -VERKKOKAUPASTA KOTIMAINEN SIJOITUSKIRJALLISUUS! 😎✨

Alennuskoodi ALE2024: Teosten hinnat alen jälkeen 15 € / 30 €. Postikulut 0. Vähennä verotuksessa tai anna lahjaksi. 🎁

TUTUSTU JA TILAA

🔸🔸

Kesätaidetta Haminasta Hyrynsalmelle

Lähdetäänpäs tällä kertaa suositusmatkalle kaakon kulmalta kohti länttä ja pohjoista.

Hamina Tattoon aikaan 29.7.-3.8. Pormestarintalon kiesivajassa Saara Vainion taidetta ja Pormestarintalon piha-alueella 13 taiteilijan yhteisnäyttely Puutarhan henki.

Loviisan kaupunki on ihana kesällä ja siellä on myös mukava Galleria Theodor. Avoinna joka päivä 11-18.

Kävimme eilen tutustumassa Porvoon Taidehallilla, upeita taideteoksia useilta taiteilijoilta. Pekka Turusen valokuvissa oli ehtaa kasaria – upea retki lapsuuteen! Ehdottomasti käymisen arvoinen näyttely!

Elokuussa kannattaa piipahtaa Riihimäellä Riihimäen kuvataiteilijoiden vuosinäyttelyssä kirjastolla ja Galleria Tärinällä. Monipuolinen ja mielenkiintoinen näyttely taas tulossa!

Helsingissä Kalliossa Sari Irene Art solo näyttely Invinsible Dream – Art Gallery 29.7.-10.8. auki klo 12-16 päivittäin. Abstracteja akryylimaalauksia ja printtejä ostettavissa ja esillä. Kaarlenkatu 13, Helsinki.

Middle of Nowhere -taidepuisto ja kesäkahvila on yksi Suomen taidekesän 2024 uutuuksista. Kuvat: Middleofnowhere.fi

Saimme suosituksen kokonaan uudesta taidekohteesta Middle of Nowhere ITE-taidepuistosta Hyvinkään maaseudulla.

Middle of Nowhere ITE-taidepuisto on uusi ja kiinnostava kohde, jossa paljon nähtävää lukemattomilta ITE-taiteilijoilta, joista osa on itselleni jo aiemminkin tuttuja. Upea idea koota ITE-taidetta yhteen ❤️

Molemmat kohteet (Middle of Nowhere ja Ihmemaa X) avaavat silmiä ja opettavat näkemään kauneutta siellä, missä sitä ei ehkä muuten ole nähnyt. Jokainen meistä on luova ja esimerkiksi nämä näyttelyt innostavat ja inspiroivat ajattelemaan ja ehkä jopa toteuttamaan omaa luovuutta 😍

Tästä kohteesta minulle vinkkasi jo alkukesällä mosaiikkitaiteilija Leena Nio, joka on esillä Middle of Nowhere’ssä kuten myös pitää mainiota Kimara -satupuutarhaa ja taidepolkua Tuusulan Jokelassa. Tunnelmia löydät IG-postauksestamme kesäkuulta.

Idyllinen kesäkohde Pukkilan kunta Galleria Koivulinna vaihtuvat näyttelyt ja pieni kahvio. Lähellä myös hienoja hiidenkirnuja.

Tiriteijaa. Olen itseoppinut taiteilija ja maalannut tauluja ammatikseni kuuden vuoden ajan. Työhuoneeni on liikehuoneisto Riihimäen keskustassa, Ateljee Tiriteijaa. Näyttelyitä minulla on säännöllisesti ja useampi vuodessa. Minulla ei ole varsinaisesti aukioloaikoja, joten kannattaa laittaa viesti tai soittaa etukäteen, jotta tiedän olla paikalla.

Työhuoneellani voit löytää minut maalaamassa ja voin kertoa sinulle työstäni. Maalausaiheinani toistuvat lapset, interiöörit, luontoaiheet ja kaupunkimaisemat.

Tiriteijaasta eli Teija Koseniuksesta minulle vinkkasi Anne Koski kesällä 2022. Anne oli seurannut taiteilijaa Instagramissa ja halusi hänen töitään esille Harjupaviljonkiin.

Haihatus Joutsassa. Mielenkiintoinen ympäristö, loistavia näyttelyitä ja konsertteja.❤️

Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla, kaunis miljöö, näyttelytilana mm. vanha apteekkitalo ym. kauniita rakennuksia.

Ylöjärven kirjastotalo LEIJAN näyttelytilassa 15.7 – 2.8. esillä Leena Palmu ja Aino Appelgrén maalauksia. Tervetuloa 🌿🌼🌿

Hämeenlinnassa Kankaisten tilalla on esillä 18.6 – 18.8 Leena Palmu Aino Appelgrén Hanna Jolkin ja Fiona Jolkin maalauksia.

Kankaisten tila on marjatila, jossa mm käsityöläisten myyntiaitta, tarjolla myos paikallisia tuotteita ja elintarvikkeita, jäätelökioski ja erilaisia aktiviteetteja lapsille. 🌿🐞🌼

Yksi kesän taideuutisista oli taidemaalari Juhani Palmun poismeno. Kansainvälisesti arvostetun taiteilijan muistonäyttely on esillä Galleria Juhani Palmussa Alahärmässä. Kuva: Juhani Palmu FB

Heikin leipä Kangasalan Saarikylissä. Hyvä kahvila, taidenäyttely, konsertteja.

Galleria Oodi, Urjala Hakolahti. Avoinna sopimuksen mukaan pienille ryhmille. Maalaus- ja valokuvataidetta. Ateljee

Luontoni 3.-27.7.2024 on jatkoa Kulttuurikiihdyttämö ry:n perinteeksi muodostuneesta yhteisnäyttelystä Oulun Pikisaaressa. Näyttelyn yhteydessä toimii taidepuoti, jonka pöydät notkuvat näytteilleasettajien taidetuotteista koko näyttelyn ajan. Kaikille avoin ja maksuton “Vapauta luontosi” -taidedisco avajaisissa sekä heinäkuussa 26.7.2024 klo 16-18.

Hyrynsalmen Vanha Asema / Museoyhdistys Sodan ja Rauhan Rata ryhmä kuvataidenäyttely 28.7 asti, auki to-su 10-16.

Se on mielenkiintoinen paikka: huolella kunnostettu vanha rautatieasema, jossa on kuuden eri paikallisen taiteilijan maalauksia, huonekaluja ja veistoksia sekä kahvila.

Hiljainen Kansa, The Silent People, Das Stille Volk, Suomussalmi. Irina Shagidulinan myyntinäyttely Tyyneys 22.9 asti, samalla Reijo Kelan taideteos #Hiljainenkansa ja loistava lounas ja letut paikalla joka päivä.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.