Moni suomalainen tuntee Kanariansaarten hiekkarantoja paremmin kuin omaa Suomenmaataan.
Lähialueetkaan eivät pahemmin houkuttele kun ei tiedä, mitä kaikkea on tarjolla. Kun ajaa Helsingistä Turkuun, Tampereelle tai Lahteen moottoritietä pitkin näkee kaikenlaisia mainoskylttejä, mutta nähtävyyksiä tai palveluita esittäville tienviitoille on maassamme säästeliäästi myönnetty lupia. Nehän voivat häiritä liikennettä…
Joten matkan varrella olevat aarteet jäävät löytämättä. Kännykän paikannusohjelmilla toki löytää jotain, mutta kaikki yrittäjät eivät osaa viedä palveluitaan sähköisiin kanaviin.
Joskus on ihan kiva idea olla turistina omassa kaupungissa ja sen lähiympäristössä. Antaa jonkun toisen järjestää, viedä ja kertoa. Itse voi rentoutua, katsella maisemia navigaattorin sijaan, tulla katettuun pöytään ja kuulla tarinoita, joita voi kertoa eteenpäin.
Sinulla on luultavasti oranssit sakset keittiön laatikossa. Tiesitkö, miksi ne ovat oranssit? Miksi siinä lukee Fiskars, mikä on tämän tuotemerkin tausta ja historia? Pidempi ja kiehtovampi, kuin mitä luuletkaan. Voiko oransseista saksista kertoa tarinoita? Toisessa blogissa on vähän esimakua siitä, mikä Fiskarsin Ruukissa sinua odottaa: Ihastuttava ja idyllinen Fiskarsin Ruukki
Mikä on yhteys Fiskarsin Ruukin ja Fiskarsin saksien välillä?
Koulussa olet lukenut toisesta maailmansodasta. Karjalasta, joka jäi rajan taakse. Tiesitkö, että ihan Helsingin naapurissa, Porkkalassa, oli neuvostoarmeijan tukikohta, johon suomalaisilla ei ollut pääsyä? Mitä siellä oikein tapahtui?
Kanarian lennollasi olet lentänyt yli oman saaristomme, joka levittäytyy palapelin tavoin Suomen etelärannikon edustalle. Pieni Robinson Crusoe sisälläsi sanoo, että olisi ihan jännää päästä tuollaiselle saarelle katsomaan, millaista siellä on.
Kummitustarinoita, kiehtooko? Ryhmä “Chasing the Dead” on tutkinut kummituksia monessa eri paikassa. He sanoivat, että pelottavin paikka oli Mustion Linna. Tuntuu oudolta, että niin kuvankauniissa ja rauhallisessa ympäristössä kummitustarinoista tulee niin oikeantuntuisia.
Viinirypäleitä ei juurikaan kasvateta Suomessa, eikä viinejä tuoteta. Mutta hyvänmakuisia viinejä voi tehdä muistakin hedelmistä, kuten omenoista tai herukoista. Lohja on tunnettu Suomen omenakaupunkina. Omenatarhoista suurin on idyllinen Alitalon omenaviinitila, jossa omenoiden lisäksi voi ihailla monenlaisia eläimiä, esimerkiksi villisikoja.
Kaikki yllämainitut kohteet ovat mukana hankolaisen matkanjärjestäjän Friman Matkojen tämän kesän ohjelmassa. Valkoiset linja-autot lähtevät kesäarkisin Helsingin Rautatientorilta kohti Länsi-Uudenmaan mielenkiintoisimpia kohteita:
Maantaisin ovat vuorossa linnat ja tarinat (Mustion Linna ja Raaseporin linnanrauniot)
Tiistaisin mennään Fiskarsiin
Keskiviikkona laskeudutaan Tytyrin kaivokseen, jonka jälkeen maistellaan omenoista tehtyjä juomia Alitalon omenaviinitilalla
Torstai on Robinson Crusoe -päivä, jolloin pääset ihan oikealle saarelle katsomaan, millaista siellä on. Saaren nimi on “Matgruvan”
Perjantaina perehdytään lähihistoriaan Porkkalan alueella.
Retket varataan ja maksetaan kaksi päivää etukäteen joko puhelimitse, sähköpostitse tai netissä. Lippuja voi myös ostaa Helsingin Kaupungin Matkailu-toimistosta Helsingin Espan kulmalta tai Helsinki-Expertin rautatieaseman toimipisteestä.
Kesäretket ovat vasta alkua. Syksyllä on tarjolla toisenlaisia kivoja retkiä, palataan niihin tulevissa blogeissa! Pidä silmällä: Friman Matkat!
info@frimanmatkat.fi
puh. 019 248 1004
Artikkelin on kirjoittanut Berit Mariani-Cerati, Friman Matkat. Friman Matkat on KivaaTekemistä-palvelun asiakas ja yhteistyökumppani.
Tämä on yksi erittäin hyvä blogi. Pidin siitä kovasti.