Seikkailupuistot rules!

Julkaistu:

15.07.2013
| Kirjoittanut:

Herättele sisäinen Tarzanisi! Näin kehotetaan Atreenalin-seikkailupuiston sivuilla. Paikan nimessä on ainakin haastetta. Kirjaimet eivät tunnu millään löytävän oikeaa paikkaansa. Tuleeko siihen nyt kaksi aata vai kaksi eetä..? Nimistä viis, hienoa, että seikkailupuistoja on alettu saada Suomeenkin, kun muualla Euroopassa niihin törmää yhtenään.

Missä niitä on? Seikkailupuistoja löytyy Kouvolasta, Kittilästä, Turusta sekä Lappeenrannasta jopa kaksin kappalein. Vanhempia lasten ei tarvitse sinne hirveän kauaa houkutella, sillä niissä viihtyvät etenkin aikuiset. Pienemmän väen omat seikkailupuistot sen sijaan sijaitsevat Naantalissa ja Valkeakoskella.

Naantalin Väskin mainostetaan olevan alakoululaisia ajatellen toteutettu seikkailusaari. Onneksi tässäkin sarjassa on yllättäjiä, nimittäin Valkeakosken Apiassa voi seikkailla ihan ilmaiseksi. Sieltä ei ihan samanlaisia hienouksia löydy, mutta on taatusti pikkuväen mieleen.

Seikkailupuiston nimeä kantavat myös Jyväskylässä sijaitseva Peukkula, josta oli maininta Kivaa Tekemistä –blogin teemapuistovertailussa (27.6.2013) sekä Holiday Clubin Angry Birds –puistot, joista niinikään oli oma blogikirjoitus (1.7.2013).

Alle on kerätty tarkempia tietoja Suomen seikkailupuistoista ja niiden sijainneista.

Atreenalin Seikkailupuisto, Lappeenranta ja Kouvola
Aikuiset (yli 16v.): 24 eur
Lapset: 19 eur (yli 120 cm), 13 eur (alle 120 cm)
Perhelippu (2+2): 77 eur (saatavana erilaisia)

Hintaan sisältyy alkuopastus reitillä liikkumiseen ja varusteiden käyttöön sekä magneetilla toimiva Smart Belay –turvalaite. Kouvolan seikkailupuistoon pääsee Tykkimäen rannekkeella.

Levin seikkailupuisto, Kittilä
Lasten rata (4-6v.): 9 eur
Radat 1-3: 22 eur
Radat 1-5: 33 eur

Seikkailupuistossa on eri vaikeusasteisia ja eri mittaisia ratoja, jotka on eroteltu värikoodein vaikeusasteen mukaan. Lähtöjä on kesäisin neljä ja syksyisin kaksi. Varaukset on tehtävä ennakkoon.

Flowpark Turku ja Flowpark Lappeenranta
Aikuiset (yli 15v.): 22 eur/ 20 eur
Lapset (7-14v.): 18 eur/ 17 eur
Perhelippu: 72 eur/ 67 eur
Iltalippu (klo 18.30-20): 15 eur/ 14 eur
Opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset: 19 eur/ 18 eur
Skidi-rata (3-6v.): 10 eur

Hintaan sisältyy seikkailu, alkuopastus sekä varusteet (valjaat+kypärä).

Väskin seikkailusaari, Naantali
Pääsymaksu: 21 eur, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.

Apian seikkailupuisto, Valkeakoski
Maksuton