KivaaTekemistä testaa: Garmin Forerunner 620

Julkaistu:

26.01.2015
| Kirjoittanut:

Artikkelia täydennetty 2.6.2015

Garmin Forerunner 620

Garmin Forerunner 620

KivaaTekemistä on aloittanut Garmin Forerunner 620 -juoksukellon tuotetestauksen yhteistyössä juoksukelloa ja muita urheiluvälineitä myyvän valmentaja-yrittäjä Pekka Väisäsen kanssa.

Aloittaessani Emma Jugan maratonjuoksukoulussa syksyllä 2014 minulla ei ollut ranteessa edes tavallista rannekelloa. Säännöllinen ja tavoitteellinen treenaaminen sai kuitenkin melko pian harkitsemaan jonkinlaisen kellon hankintaa.

Käyttäjäarvio tuotteesta Garmin Forerunner 620

Juoksukelloksi kutsuttu Garmin Forerunner on yllättävän siro ja tyylikäs verrattuna kanssakilpailijoihin, mikä on plussa ainakin naiskäyttäjän näkökulmasta. Kellossa on kosketusnäyttö. Pakkaus sisälsi kellon lisäksi näppärän kokoiset ja selkeät käyttöohjeet 12 eri kielellä, sykevyön sekä USB-latausjohdon.

Suurena plussana pidän sitä, että laite on ladattava. Aiemmin käyttämissäni merkeissä patterin voi vaihdattaa ainoastaan valtuutetussa kelloliikkeessä.

Garmin Forerunner 620 -juoksukellon avulla voi myös seurata oman painon kehitystä.

Garmin Forerunner 620 -juoksukellon avulla voi myös seurata oman painon kehitystä.

Latauksen jälkeen päätin testata kuinka helppokäyttöinen laite oikeasti on perehtymättä ollenkaan käyttöohjeisiin ennen ensimmäistä lenkkiä.

Toiminnot pystyi hyvin päättelemään ilman ohjeitakin. Ylimääräiset piippailut alkumetreillä ihmetyttivät, mutta jonkin ajan kuluttua piippaussarjan jälkeen ilmestyvä HYVÄ! -kannustusviesti näytöllä toi hymyn kasvoille.

Seuraavat piippaukset ilmoittivat väliaikatietoja: piippaus kuului jokaisen kilometrin jälkeen ja näytöllä näkyi viimeisen kilometrin matkaan käytetty aika, mikä oli mielestäni hyödyllinen ja motivoiva ominaisuus.

Syke ei näkynyt suoraan samalla näytöllä, mutta itse en kokenut sitä ongelmalliseksi. Tärkeintä minulle oli nähdä juostun matkan pituus ja aika. Garminissa on GPS-ominaisuus. Ilman sitä lenkkien pituuksien arviointi on aiemmin ollut rasittavaa.

***
MAINOS:
Seuraa Sarin valmistautumista Helsinki City Runiin ja kysy Pekalta paras tarjous välineistä (Garmin, Salomon, ICEBUG, INOV, Craft, Trimtex), joiden avulla jaksat maaliin saakka: www.pekkasport.fi / puh. 0400-490837. Alennuksen saat koodilla ”JUOKSUBLOGI”.

***

Garmin Forerunner 620 näyttää treenin tiedot monipuolisesti lämpötilaa myöten.

Garmin Forerunner 620 näyttää treenin tiedot monipuolisesti lämpötilaa myöten.

Juoksukoulun porrastreeni näkyi hienosti myös graafeissa. Klikkaa kuva isommaksi.

Juoksukoulun porrastreeni näkyi hienosti myös graafeissa. Klikkaa kuva isommaksi.

Loppuyhteenveto päivän treenistä. Klikkaa kuva isommaksi.

Loppuyhteenveto päivän treenistä. Klikkaa kuva isommaksi.

Olisin mielelläni ladannut myös Garminin älypuhelinsovelluksen, mutta se ei harmikseni ollut yhteensopiva oman puhelimeni (Nokia Lumia) kanssa.

Se ei kuitenkaan sen suuremmin haitannut, koska sama ongelma on toistunut aiemminkin muiden sovellusten kanssa ja koska tarkoitus oli muutenkin siirtää tiedot tietokoneelle.


Garmin Forerunner 620 -harjoitussuunnitelmat

6

Juoksukoulun päättymisen jälkeen ajattelin hyödyntää Garminin harjoitussuunnitelmia. Omalta Garmin Connect -tililtä saa ladattua itselle harjoitusohjelman asetetun tavoitteen mukaan.

8

Kun valitset lajiksi juoksun, voit asettaa tavoitteeksi vitosen, kympin, puolimaratonin tai maratonin. Tasovaihtoehtoja on kolme: aloittelija, aktiivi- tai kilpaharrastaja.

9

Kun olet valinnut itsellesi tason ja tavoitteen, voit merkitä päivän, jolloin haluat aloittaa tavoitteellisen treenaamisen ja lopetuspäiväksi esim. sen päivän, jolloin aiot juosta tavoitematkasi.

10

Tasoksi valitsin ”aloittelija”, tavoitteeksi puolimaratonin, lopetuspäivän kolmen kuukauden päähän ja tadaa, harjoitusohjelma on valmis. Helppoa kuin heinänteko! On hienoa, että tavoitteellisen treenaamisen aloittaminen on tehty näin helpoksi.

12

Garminin sivuilla kerrotaan, että harjoitussuunnitelmat on suunniteltu yhteistyössä ammattivalmentajien kanssa. Se myös näkyy. Ohjelma antaa yllättävän yksityiskohtaiset ohjeet harjoitteluun. Tykkään! Tarkkoja ohjeita on paljon helpompi noudattaa kuin ympäripyöreitä ja ainakin minua se myös motivoi treenaamaan.

4

Garmin Forerunner 620 -juoksukellossa on todella paljon erilaisia ominaisuuksia. Jatkan testaamista tämän artikkelin jatko-osassa, kun seuraava Tutustu lajiin: Juoksu -artikkeli ilmestyy kesä-heinäkuussa. Olen ollut kokonaisuudessaan tyytyväinen juoksukelloon ja siitä on paljon hyötyä treenatessa.

Yhteistyössä mukana:
Emma Jugan juoksukoulu
Pekka Sport
Garmin Forerunner 620

Syksyn 2014 ja kevään 2015 juoksublogit kootusti



Artikkelia täydennetty 2.6.2015

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.