Bloggaava Karavaanari: Vinkkejä viime kesältä!

Julkaistu:

02.07.2014
| Kirjoittanut:

Nyt kun juhannus on ohi, niin on hyvä aika ottaa rennosti, muistella vanhoja reissuja ja ladata hetki akkuja. Päätettiin, että seuraavan kerran lähdetään liikenteeseen, vasta kun kelit paranevat. Saa autokin hetken levätä parkissa.

Kalajoen hiekkasärkillä

Kalajoen hiekkasärkillä

Viime vuonna ehdimmekin käydä monilla eri leirintäalueilla. Kiertää Kotkasta Kalajoella ja Kajaaniin. Päällimäisenä leirintäalueista mieleeni on jäänyt Rauman Poroholma. Paikka oli aivan meren rannalla lähellä keskustaa ja vanhaa Raumaa. Vanha Rauma puutaloineen oli kyllä näkemisen arvoinen. Erilaisia kahviloita ja sisustusliikkeitä löytyi moneen makuun. Poroholmassa oli myös nykyaikaiset huoltorakennukset ja laajat palvelut. Vierasvenesatamasta pääsee vesibussilla mm. majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin linnakesaarelle. Ja jos haluaa reissulleen hieman jotain extraa, niin voi hypätä vaikka purjelaivan kyytiin, ja yöpyä kapteeninkabinetissa. Karaokeakin pääsee laulamaan tavernassa. Itse tykkäsin paikasta todella paljon, sillä mielenkiintoista tekemistä löytyy itse alueelta jo niin paljon, ettei päivät käy varmasti pitkiksi. Aurinkoa pystyi ottamaan suoraan auton vierellä hiekkarannalla. Meille sattui kyllä todella tuulinen päivä, aurinkotuolit ja tavarat lentelivät ympäri rantaa. Auton markiisikin meinasi saada kyytiä.

Poroholman rantaviivaa Raumalta.

Poroholman rantaviivaa Raumalta.

Meille sopimattomin paikka löytyikin sitten Kankaanpäästä, Kuninkaanlähteeltä. Menimme sinne ilman minkäänlaista ennakkotietoa paikasta. Henkilökunta tuli heti ystävällisest tervehtimään ja opastamaan autolle paikan. Hyvin nopeasti huomasimme, että alue ei ollut ollenkaan meidän tyylinen. Alueella ei ollut meidän lisäksemme kuin lapsiperheitä. Ympäristö ja aktiviteetit olivat enimmäkseen lapsiperheille suunnattuja. Rantaa ei ollut, ja ulkouima-allas vilisi lapsia, niin että sekaan ei uskaltanut mennä. Yksi yö riitti ja vaihdoimme paikkaa. Nuorille karavaanareille en paikkaa suosittelisi. Mutta onneksi leirintäalueita ja valinnanvaraa löytyy kyllä jokaisten tarpeisiin.

Karavaanarin iltapala, ja tottakai Suomi-grillistä.

Karavaanarin iltapala, ja tottakai Suomi-grillistä.

Useimmiten yövymme kuitenkin ilmaisparkeissa levikkeillä tai kaupunkien keskustoissa. Tykkäämme tutustua uusiin kaupunkeihin ja kävellä ympäriinsä. Kulinaristeja kun ollaan, niin teemanamme on yleensä etsiä eat.fi-sivustolta kaupungin mielenkiintoisin ravintola, ja käydä siellä syömässä paikallista ruokaa. Esimerkiksi Lemille ajoimme vain ja ainoastaan särän takia, joka on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä: leivinuunissa valmistettua lampaanlihaa ja perunoita. Lemin Kotiseutuyhdistyksen museoon täytyi varata pöytä, sillä turisteja käy syömässä siellä kesäisin todella paljon. Mutta kyllä kannatti ajaa sinne asti, oli se sen verran hyvää. Samalla pääsi vilvoittelemaan Lemin uimarannalle.

Täältä sitä saa, Lemin särää.

Täältä sitä saa, Lemin särää.

Heinäkuun aikana olisi vielä tarkoitus käydä ainakin Seinäjoella ja Puolangassa. Katsotaan mihin muualle eksymme kun helteet taas palaavat.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin olet mukana lippupakettien arvonnassa joka kesäkuukauden lopussa.